Visszaszámlálás … gondolatokkal, érzésekkel, zenével fűszerezve

Ez a nap is elérkezett – túl vagyunk Advent első vasárnapján.

Az elkövetkezendő napok már a Karácsony-várás időszakát ölelik fel. Ahogyan azt tettem az elmúlt évben is, minden nap megosztok Veletek egy bejegyzést, melyből lehetőségetek van töltekezni – s melyek segítenek mindannyiunknak lezárni a mögöttünk sorakozó heteket, hónapokat, történéseket.

12316119_942227042519214_2812530841611915141_n

Idézzük fel a boldog pillanatokat és engedjük el azokat, melyet csalódást, fájdalmat okoztak.

Segítségül hívok gondolatokat, idézeteket, számomra kedves zeneszámokat, melyek arra ösztönöznek bennünket, hogy átgondoljuk lehetőségeinket és megváltoztassuk életünket.

Ezeket osztom meg Veletek az elkövetkezendő napokban a saját érzéseimmel, gondolataimmal fűszerezve Karácsonyig minden nap.

A közvetlen környezetemben nagyon sokan használják azt a szót: AKAROM.

Mit is jelent ez?

Az akarás mindig olyan dologra utal, mely nem ÉN vagyok. Más akarok lenni, máshol.

Azt jelenti, nem vagyok jól ITT és MOST, nem vagyok jól ma. Majd holnap leszek az, hiszen az akarok lenni. Holnap akarok futni, mozdulni, elindulni az úton, elérni a boldogságot. Mikor érek hát oda?

Akarás helyett én inkább cselekszem, s törekszem arra, hogy elégedetten éljek.

Elégedett vagyok ott, ahol épp vagyok. Boldog vagyok azokkal, akik körülvesznek. Ahol igazán én lehetek, megfelelés nélkül. Nem máshova, másokkal vágyom mindig – hiszen ott vagyok, ahol igazán szeretek lenni. A jelenben. Itt és most.

Ahogy az akaratot sikerül átalakítanunk és a jelenben tartani magunkat ahelyett, hogy mindig valami másra vágynánk, minden a helyére kerül. Abban a pillanatban mi vagyunk a középpont.

Én.

Az életem.

Az érzéseim.

A családom. A barátaim. A munkatársaim.

A napjaim.

Az élményeim.