Hála – 2015. december 31.

Az elmúlt napokban az év vége közeledtével egyre többször futnak át az év eseményei a gondolataimon. Nem tartottam még számvetést, hiszen az nem dátumhoz köthető, s nem is az új év tervezésénél járok, egyszerűen csak jólesett a mindennapokban pár percet szakítani arra, hogy felidézzem azt a rengeteg eseményt, ami történt.

Egy ma érkezett váratlan, szívet melengető képeslap érkezett, mely méltó zárása ennek az esztendőnek. Köszönöm!

FullSizeRender

Hálás vagyok a sorsnak azért az életért, amit élek. Hálás vagyok minden napért, melyet megélek. Hálás vagyok az útért, amit kaptam – s azokért is, melyeket elkerültem. Hálás vagyok azoknak, akik közel állnak hozzám, akikkel összehozott a  sors. Hálás vagyok azért, mert olyan szakmákat választottam, melyek teljessé teszik az életem, örömet szereznek, töltenek, összefonódnak. Új élményeket, tapasztalatokat és barátságokat hoznak. Magabiztossá, megfontolttá és türelmessé tesznek.

“Ha alkotsz, akkor nem leszel átlagos. Nem számít, hogy mit, műtárgyat vagy egy pár zoknit. Csak újat alkotni, ennyi az egész, és az te vagy a nagyvilágban. Nézheted, hallhatod, vagy olvasva vagy érezve, de elárul valamit rólad, így több leszel másoknál.” R.LG.

Az elmúlt 12 hónap mind az 52 hete tartogatott valamit a számomra: jót – rosszat, édest – keserűt, vidámat – szomorút, kellemest – kellemetlent, derűs – borút, örömet – bánatot. Jóleső érzés végiggondolni azt a rengeteg eseményt, melyek most, mint egy film peregnek előttem. Látom az önfeledt pillanatokat, a megható egymásra-találásokat, a fájdalmas perceket – s tudom, ezek a rövidke epizódok tesznek engem minden nap mássá, s teljesítik ki az életem.

A sikeres év számomra azt jelenti, hogy nem csak a jót, a kellemest veszem észre, hanem a nehéz pillanatokban, az embert próbáló feladatokban is meglátom a fejlődés lehetőségét. Figyelek, tanulok, szeretek, elengedek. Ezek az események tesznek engem azzá, aki vagyok, fekszem le nyugodt szívvel esténként, s vágok bele minden új napba teljes nyitottsággal.

Kívánom Nektek, hogy az év utolsó napja teljen nagyon szépen!

“Figyeld a jelet, azt amitől véget ér az addigi életed.” R.LG.

Ne feledjétek, nem egy dátum dönti el, mikor ér véget valami a szívetekben, s mikor kezdődik valami új. Az újratervezéshez pedig felajánlom Nektek segítségemet, hogy tartalmas, kiegyensúlyozott évet zárhassatok ti is 2016-ban.