2016. január 15.

Elkezdődött az év – tele energiával, tervekkel, s természetesen feladatokkal.  A megerőltető vagy épp kellemes napok váltják egymást, s még időm sincs unatkozni.

Számtalan élmény, gondolat kavarog a fejemben – különös álom, “furcsa jelek” a mindennapokban, véletlenek sora, felcsendülő zeneszámok, felbukkanó versrészletek, melyek arra ösztönöznek, hogy picit lassítsak, s hagyjak érzéseket megélni, hiszen ezek azok a sarokpontok, ahol fejlődhetek. Fontos, figyeljünk magunkra, figyeljünk befelé – így találhatjuk meg az elakadásaink. Nyilván ezek okoznak kellemetlen perceket mindannyiunknak, azonban van megoldás a helyzet enyhítésére (erről lentebb).

Miért is jó ez? Figyelni, érezni, érteni tanít. Tanulni és fejlődni is csak befektetett energiával lehet. Közben folyamatosan figyelni, tapasztalni és kérdezni, ha szükséges. Szerencsés vagyok, mert ma már olyan férfiak és nők vesznek körül – akik mind – mind őszintén nyilvánulnak meg, ezáltal pedig támogatólag hatnak, bármelyikünknek is van szüksége segítségre vagy csak épp arra, hogy megossza a gondolatait és érzéseit.

A sötét, borongós, néha csupa szürke januári napokon, mikor sokáig nem látjuk az égboltot vagy napsugarat, jólesik egy  – egy kedves szó, egy őszinte érdeklődés, vagy csak egy sor: gondolok rád, vigyázz magadra. Máris könnyebb a nap, könnyebb a lélek – felmelegít….

Mi segíthet még? :o) Megosztom Veletek. Nagyon egyszerű, csupán a képzeletetekre van szükségetek hozzá: idézzetek fel egy kellemes, szívet melengető érzést, mikor zaklatott az élet, vagy egy vidám élményt, mikor nehezebb a nap – s koncentráljatok az érzésre, ami akkor feltöltött. Mikor hosszú téli napokon, amikor egy napsugár sem bújik elő, mindig eszembe jut az ezüstös szegély – az esély, a lehetőség a döntésre, a kockáztatásra. S az is mindannyiszor eszembe jut, hogy a felhők fölött mindig süt a nap. látom magam előtt a végtelen felhőtakarót a magasból, mint melegítik a napsugarak. S abban a pillanatban tölt el a jó érzés, hogy elég kitartónak és türelmesnek lenni ahhoz, hogy a jó megérkezzen.