2016. március 28.

ÉLD MEG, AMI TÖRTÉNIK VELED – 1.

2012 decemberében alapvetően változott meg az életem. Az azóta eltelt időben hatalmas változások mentek végbe a mindennapjaimban. A tegnapi nap folyamán volt alkalmam arra, hogy pár órát azzal töltsek, átgondolom ezt az időszakot, lépésről lépésre, újraélve a mélységeket és magasságokat. Milyen élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodtam, kik és hogyan léptek be az életembe, még ha csak rövid idő időre is vagy épp ki nem a mindennapjaim része.

Számba vettem azokat a számomra fontos tulajdonságokat, érzéseket, melyek ma már az életem részei:

alázat – barátság – bátorság – boldogság – félelem – hála – kaland – kihívás – ölelés – őszinteség – szabadság – szenvedély – tanulás – tisztelet

Ezek segítenek tanulni, tapasztalni, megélni.

Élni.

alázat – barátság – BÁTORSÁG – boldogság – félelem – hála – kaland – kihívás – ölelés – őszinteség – szabadság – szenvedély – tanulás – tisztelet

A közvetlen környezetem teljesen megdöbbent és aggódva figyelt csak, mikor egyik napról a másikra teljesen váratlanul döntések sorát hoztam, egyiket a másik után. Akkor és ott messze nem bátorságnak könyvelték el tetteimet. Ezeknek az elhatározásoknak köszönhetem, hogy ma az vagyok, aki. Változások sora érkezett, melyekért már hálás vagyok jó ideje.

2013 nyarán először életemben nekivágtam egy útnak, ismeretlen országban, ismeretlen terepen, autót bérelve, hogy eljussak a „világ végére”. Sosem felejtem azt az érzést, amit akkor éreztem, mikor célba értem. Megcsináltam! Hihetetlen energiával töltött fel az élmény. Még ma is érzem ugyanazt az érzést, ha behunyom a szemem.

Ezen felbátorodva vágtam bele, hogy új szakmát tanuljak, váltottam munkahelyet – így lett szép lassan teljes és kerek az életem. Azt csinálom, amit szeretek, olyan környezetben, ahol jó dolgozni.

Mi változott még?

A bátorságom kulcsa abban rejlik, hogy mindig átgondolom a helyzethez kapcsolódóan, mi lehet a legrosszabb, ami történhet – s azt hogyan tudom majd orvosolni. Még sosem történt meg, hogy ne jutottam volna megoldásra. Ez a legmegnyugtatóbb. Ez teszi lehetővé, hogy ismeretlen szituációkba is belevágjak, vállalva annak minden következményét – hiszen, ahogy mindig mondom: a döntés mindig jó, a következmény változó. Bárhogyan is alakul, mindig beleengedem magam az adott helyzetbe, megélem azt megannyi negatív és pozitív érzéssel együtt – hiszen tudom, csak így fejlődhetek.

Hiszek a döntéseimben, önmagamban, az életemben, a lehetőségeimben.