2016. április 9.

ÉLD MEG, AMI TÖRTÉNIK VELED – 6.

alázat – barátság – bátorság – boldogság – félelem – hála – kaland – kihívás – ölelés – őszinteség SZABADSÁG – szenvedély – tanulás – tisztelet

Sokszor pillantok az égre – az életem jelenti mindazt, amit ott látok. Én vagyok. Egyszerűen csak jó érzés csodálni mindent, ami odafent van, ami száll a szélben, amit sodor a szellő.

pillangó madár virágszirom tollpihe léggömb felhő repülő szivárvány hópihe esőcsepp hőlégballon

Csodálom a szabadságukat, s közben hálás vagyok, mert ugyanezt élem meg én is a mindennapokban. Hagyom magam sodorni az árral – még annak ellenére is, hogy néha zavarosnak tűnik egy – egy helyzet, nem állok ellent.

A döntéseimet már én hozom, nem akarok görcsösem megfelelni elvárásoknak, külső megítélésnek, akár félelemből. Olyan szakmákat végezhetek minden nap, melyek feltöltenek, örömmel töltenek el még egy dolgos, nehéz nap után is. Nem érzem már, hogy a munka elvesz belőlem, sőt, hozzáad az életemhez apró mozaikokat, melyek továbbvisznek. A barátok, kollégák színesítik a néha szürkének tűnő napokat. Egy – egy vicces helyzet, cinkos kacsintás, jól irányzott poén vagy akár egy váratlan megnyilvánulás, megható pillanat, egy szívből jövő ölelés vagy az építő kritika mind szabaddá tesznek. Őszinte visszajelzések ezek.

IMG_1407

Szabad vagyok, mert meghoztam döntéseket. Magam mögött hagytam olyan élethelyzeteket, melyek nem építettek már. Felelősséget vállaltam a megélt dolgokért. Elhoztam a szép emlékeket, s igyekszem szép lassan letenni azokat, melyek fájdalmat okoztak. Hosszú folyamat ez, melyben szükséges kockázatot vállalnunk, amikor sérüléseinket kezeljük. Az igazi szabadság az, hogy ezt megtehetjük – s megtesszük.

 

Szabadság az, hogy nem ragaszkodunk olyan dolgokhoz, melyek már nem szolgálnak, nem építenek. Nem akarjuk őket görcsösen megtartani, hanem elengedjük, had szálljon szabadon. Amit magunkhoz láncolunk, az elpusztul. Amit szorosan tartunk, az elhal. Amit elengedünk – s hagyjuk szabadon szállni, az visszatér hozzánk; hiszen a

„A szabad kapcsolatok tartósak. Mint a világot járt vándormadarak, hosszú idő után újra összejönnek, s elmesélik egymásnak, mit láttak.” Müller P.

Szabad vagyok, mert szabadon választhatom meg, hogyan élek, ki és mi mellett kötelezem el magam. Szabad vagyok, mert a jelenben élek.

Számomra ez a szabadság.