2016. augusztus 6.

“Akkor vagy otthon, amikor nincsenek elvárások, amikor az lehetsz, aki vagy. És a másik örömet lel benned, nem akar megváltoztatni, és nem kritizál, hanem örül neked úgy, ahogy vagy.” Feldmár

 

Napjainkban egyre nehezebb megtalálni az igazit, a társat, akivel nyugalomban és békében élhetünk. Sokan nem értik, miért okoz ez nehézséget. Hatalmasak a falak, melyeket évek során építünk fel magunk körül, hogy ne legyünk sebezhetők. Félünk kimutatni az érzéseinket, kimondani a félelmeinket, megélni a pillanatot.

Ahhoz, hogy boldogan, elégedetten és nyugalomban éljünk, először önmagunkat kell megtalálnunk. Önmagunkra kell rátalálni, megtalálni a saját utunk, melyen kiegyensúlyozottan tudunk végigmenni. Figyelembe és számításba véve a hullámhegyeket és völgyeket.

Én magam is rengeteget dolgozom azon, hogy régi beidegződéseket, lenyomatokat megtalálva más utat és megoldást válasszak. Nemcsak az élet állít kihívások elé, de én magam is keresem azokat a szituációkat, ahol fejlődhetek.

Miért?

Mert hatalmas különbség van aközött, hogy valaki magányosan él vagy egyedül. Mindkettő saját döntésünk – a különbség az, hogy amíg az egyik tesz valami önmagáért, a másik csak sajnálkozik.

 

Hogyan tehetsz önmagadért?

  • A dogmák és társadalmi elvárások helyett hallgass a szívedre. Figyelj az érzéseidre, a megérzéseidre. Sosem csalnak. Mindig jó úton vezetnek.
  • Néhány üzenet, e-mail várhat – nem kell mindig mindent azonnal megválaszolni. nem kell másokat azonnal hívogatni, ha nem reagálnak általunk küldött üzenetekre. Hagyj személyes teret magadnak. Neked kell eldöntened, kit engedsz be a személyes zónádba, s főleg azt, hogy mikor.
  • A hétvégi programot ne minden áron vidd véghez és főként ne mindig másokkal. A szabadidős tevékenységeinket neked kell összeállítanod saját örömödre, anélkül, hogy másoktól függővé tennéd.
  • Élvezd a szabadságodat. Amikor csak teheted, iktass be a napi vagy heti rendbe olyan időszakot, amikor azt teszed, amiben kedved leled. Már pár perc is hatalmas energiákat mozgat meg.
  • Élvezz minden egyedül töltött percet. Ne érezd magad kényelmetlenül, ha egy kávét iszol meg egyedül vagy épp magad ebédelsz. Biztos ismersz olyat, aki mindig másokra akaszkodik, hiszen olyanokra próbál támaszkodni, akik magabiztosabbak, mint ő. Ugye, hogy nem olyan jó ötlet ez?
  • Vidd véghez, amit elterveztél. Ne hagyd mások által befolyásolni magad. Minden pillanat számít, használd ki mindet. Egyszer élünk.
  • Hagyd sodródni magad az árral. Bízz a megérzéseidben. Merj nemet mondani. Kérdezz. Így maradsz egyensúlyban.
  • A boldogság azt jelenti, egyedül is boldog vagy. Amikor elfogadod magad, mindent megkapsz, amire szükséged van. Ekkor tudsz másokkal is osztozni a boldogságban. Amikor egyedül is kiegyensúlyozott vagy, akkor tudod távoltartani magadtól mások drámáját.
  • Menj a természetbe. Sétálj. Utazz. Vigyél magaddal egy jó könyvet vagy csak ülj le és figyeld a természetet.
  • Vacsorázz meg egy kellemes helyen. Nézz meg egy filmet a moziban. Sétálj egyet. Főzz. Színezz. Végy egy forró fürdőt. Nézd az esőt. Bármit. Tégy olyan dolgokat, melyek töltenek.

 

Végül, de nem utolsó sorban, hagyj magadnak időt gondolkodni, érezni. Egyedül. Figyelj befelé. Arra találod meg az utad.