2016. augusztus 27.

Milestones
 
Az elmúlt években, s a legutóbbi pár hétben még többet jut eszembe, mennyi mérföldkő van az életünkben. Észrevesszük e. Élünk e lehetőségekkel. Megélünk e pillanatokat, érzéseket, élményeket. Szaladnak az órák, a napok, a hetek, az évek. Sokszor sietünk és nem szakítunk időt picit megállni. Gyűjtöm a pillanatokat. Régebben rengeteget fotóztam, s rendeztem őket albumokba. Ma már inkább megállok, s elviszem magammal amit, látok, érzek.
 
Mérföldkövek ezek mind.
 
A meghatározó gyermekkor: szülőkkel, nagyszülőkkel, testvérrel, barátokkal, iskolatársakkal. Rengeteg élmény kirándulásokról, túrákról, egy szoros családi kötelékről, mely meghatározza a következő évtizedeket. Tengernyi emlék, csibészes iskolai huncutságok. Az emlékek megmaradnak és az élet legváratlanabb pillanataiban törnek fel a mélyről, s indítanak el új irányba.
 
A szerelemmel teli fiatalkori évek: család, gyermekszülés. Közös programok, nyaralások az ország különböző pontjain, melyek vegyülnek a küzdelmes időszakokkal. A munka kiteljesedik, hiszen egészen a kezdetektől tölt, motivál, s számos élménnyel gazdagít. Barátságokká váló munkakapcsolatok, fantasztikus tanítványok és lehetőségek. Jó együtt lenni, együvé tartozni, megélni, s közben küzdeni.
 
Sok mindent nem láttam, hiszen teljesen más szemmel – más szemüvegen át láttam mindent. Az élet azonban okosan, lassan adagolva teszi elénk a változások lehetőségét – s kapunk hasonló esélyeket mi magunk is.
 
Véletlenek nincsenek. Mikor befejeztem a főiskolát, akkor úgy döntöttél, abbahagyod a munkád és másfelé indultál el. Akkor a kerek évfordulót egy közös úttal ünnepeltük.
 
10 évvel ezelőtt már a maihoz hasonlóan összegyűltünk, s köszöntöttünk, hiszen fontosak ezek a mérföldkövek. Együtt lenni, találkozni, mesélni.
 
Ma ismét összejöttünk, ismét titokban, hogy köszöntsünk. Készültünk rá, terveztünk, beszélgettünk, üzentünk, szerveztünk. Sikerült ismét. Másképp mégis, mint egy évtizeddel ezelőtt. Felidéztük, mennyi minden történt ismét az eltelt idő alatt. Mennyi minden változott,s mennyi minden lett más. Mégis ugyanolyan jó érzés volt ott lenni és látni az őszinte örömöt.
 
Köszönök – köszönünk mindent. A mai a Te napod volt.
 
Az évek szaladnak, de az érzések ugyanúgy megmaradnak.
 
Isten éltessen, Mama.