2018. január 2.

Fogadalom

Az új év napjai a fogadalmakról, teli edzőtermekről, teleírt noteszekről szólnak. Gyűjtjük a terveket, célokat, fogadunk meg dolgokat, melyekre régóta vágyunk. Számos ezek közül csak pár napig tart, talán a hónap végéig, hiszen mindent egyszerre akarunk elérni; s azonnali hatást, eredményt várunk. Ha sikeres és betartható célokat szeretnénk kitűzni, tisztában kell lennünk azzal is, hogy minden pozitív eredményhez nem csak energia befektetésére, de időre is szükségünk van. Nem fogunk másnapra két ruhaméretet fogyni, abbahagyni a dohányzást, de angolul beszélni sem.

Elérhető célokat, rövid és hosszú távúakat is ne hirtelen felindulásból határozzunk el. Gondoljuk át, melyik hónapban, milyen eseményekre számíthatunk már most; s milyen dolgokat szeretnénk. Keressünk olyan tevékenységeket, melyek boldoggá tesznek, feltöltenek, melyekről eddig esetleg csak álmodoztunk. Írjuk össze, mit szeretnénk elérni a különböző területeken! Gondoljuk át, mi motivál bennünket, s ha elérjük kitűzött céljainkat, milyen előnyökre tehetünk szert. Hagyjunk időt pihenésre, töltődésre is. Kihívásainkhoz keressünk társakat.

Ne egyszerre, hanem apránként kezdjünk új tevékenységekben szokások felvételébe.

S mit fogadok meg én idén?

Semmi mást, mint amit eddig is. Azt, hogy az életem a saját medrében folyjon. A saját magam által felállított elvárásoknak feleljek meg, s boldog, valóban teljes életet éljek. Az én újévi fogadalmaim között sosem szerepelt, hogy lefogyjak, vagy nyelveket tanuljak, viszont az igen, hogy minden évben egy új helyre sikerüljön elutazni barátokkal, új helyeket felfedezve. Sok közös és egyéni program, mint az, hogy moziba, színházba eljussak, jó kávékat vagy teákat igyak hatalmas beszélgetések mellett és minél többet tudjak a barátaimmal, a hozzám közel állókkal találkozni. Ha végigfutok most az előttem álló első négy hónap már kialakult programjain, vagy épp az ajándékba kapott élmények során, az idén is izgalmas év következik.

Békés, kiegyensúlyozott és tartalmas új esztendőt kívánok Nektek!