2018. augusztus 8.

örök

Örök a város. Minden út oda vezet. Megnyugvás kávé és fagylalt társaságában. A csöndes hét után a nyüzsgő metropolisz. Ismét távol, picit másként.

megnyugodni – élményeket gyűjteni

tó – tenger

tejes kávé – valódi latte

csönd – nyüzsgés

olvasás – gyaloglás

egyedül – együtt

barátokkal – kettesben

Éppen ez a szép mindenben – az örök változás, az állandó ellentét.

kérdések – válaszok

Kérdések. Életünk tele van kérdésekkel, melyekre választ várunk vagy épp keressük azokat. Számtalan alkalommal veszítünk ezzel értékes időt, hiszen minden választ meglelhetünk idebent, a lelkünkben. Az élet fontos kérdéseire a felelet mindig, minden körülmények között a kezünkben van. Épp elég csak megállni egy – egy pillanatra, elcsöndesedni, magunkba tekinteni, s valóban mindent megtalálunk, amire csak szükségünk lehet.

Azáltal, hogy elengedünk, szabaddá válunk. Nem csak a világot, de önmagunkat is felfedezzük, amikor csupán megéljük az életünk és nem harcolunk a létük ellen. Sem a címkék, sem az önző vágyak nem adják meg nekünk az örömet, hogy valóban megismerjük önmagunkat. A gonosz is kámforrá válik, ha nem figyelünk rá. A kedvesség és az együttérzés végül mindig győzedelmeskedik. Ezért nem számít, meddig uralkodik a gonoszság. Sokszor, sokféle módon érhet bennünket támadás, akármilyen irányból. Mit érdemes tenni ilyenkor? Támaszkodj az önbizalmadra és ne törődj azzal, mások mit mondanak, vagy épp gondolnak rólad.

A bölcsesség és az erő az alázatból és szeretetből táplálkoznak. Ők még csak hírből sem ismerik a manipulációt, rosszindulatot, gátlástalanságot, hazugságot és a titkokat sem. A titok mérgez. Szépen lassan csordogálva emészti fel tulajdonosát. Aki manipulál, a bizalmatlan. Aki rosszindulatú, az magányossá válik. A gátlástalanul vezet meg másokat, nem szeret senkit, még önmagát sem. Egész egyszerűen ezért csak szeress. Először önmagad, s akkor a világ is kinyílik, s szépen lassan eltűnnek mellőled azok, akiknek nincs helye már az életedben.

A változás nemcsak a javadra válik, de elkerülhetetlen is – még ha kényelmetlennek tűnik is. Így találod meg majd az egyensúlyod.

Mindig törekedj arra, hogy ne VALAMIT tégy és ne VALAKI légy. Mire lelsz ekkor? Azt a boldogságot, amire most még csak vágyakozol; talán erővel.