2018. október 9.

kaleidoszkóp

Észrevetted már, hogy az életed egyik pillanatról a másikra változik? Hol fent, hol lent. Hol a nyugalom szigete, hol dühöngő szélvihar. Amikor épp megpihensz, ismét bekövetkezik valami nem várt esemény, amely kimozdít az adott állapotból. Összefutsz valakivel, aki régen sokat jelentett neked. Felbukkan egy régi ismerős, aki felidéz benned egy kellemes, talán kellemetlen emlékképet. Baleset ér vagy épp szerelembe esel. Az érzelmek a magasba röpítenek, más esetben a mélybe húznak. Pontosan, mint a kaleidoszkóp. Elég egy apró mozdulat és máris teljesen más kép tárul eléd.

A sorsod kovácsa Te vagy. Azt az életet éled, melyért megdolgoztál, amiért megdolgozol. Te döntöd el, bedarálnak e a mindennapok vagy valóban megéled azt, amire igazán vágysz. Ami ma veled történik, az mind következménye annak, amit tegnap tettél. Nem tetszik? Változtass rajta. A hozzáállásodon, a gondolataidon; s így fognak változni az érzéseid és a mindennapjaid is holnaptól. Nézd meg jól, kikkel veszed magad körül. Nézd meg és figyeld, mit mondasz, mit teszel, és főleg azt, hogyan. Ha beleragadtál egy helyzetbe, magadnak ártasz. Az idő pereg és nem tér vissza többé. Ha folyton csak halogatsz vagy terveket szövögetsz, de közben semmit nem teszel – csak az idő folyik ki a kezeid közül, a lehetőségek pedig elmennek melletted.

Igen. Fárasztó minden nap belepakolni. Fárasztó egy olyan életet élni, ami nem a tiéd. Fordíts egyet a kaleidoszkópodon és nézd meg, milyen lesz úgy a világod, ha Te magad kezded másként szemlélni és másként megélni.