2019. április 14.

 

Te hol tartasz? Életed melyik szakaszát éled?

Azt, ahol a lélek még fejlődik. A test, a szellem, a lélek összhangja még nem rezonál. Dolgozik az egoista, kicsit még önző szakasz, melyet sokkal jobban izgat a fizikai valóság, mint bármi más? Legnagyobb veszélye ennek, hogy bárki könnyen narcisztikussá válhat. Egyetlen szempillantás alatt.

Esetleg léptél már egyet följebb, a képzeletbeli lépcsőfokon, hiszen megtanultál felelősségteljesen gondolkodni. Nem önző, öncélú módon, hanem figyelve másokra is. Ahol már keresed a lehetőségeid, feszegeted a határaid, megoldásokra törekszel, miközben a világ meghódítására készülsz. A legjobbat akarod magadnak, a legjobb dolgot megszerezni és a legjobban csinálni.

Az is meglehet, hogy már ezen is túljutottál. Már nem akarsz mindenáron első lenni és nem akarsz mindent megszerezni sem. Rádöbbentél, hogy a „minden” nem létezik. Már tudod, nem kaphatsz meg mindent, amire vágysz, mert mindig történnek váratlan események az életünkben. Túllépsz a fizikai valóságon, hiszen számodra már nem a pénz, a tárgyak, a birtoklás, esetleg mások véleménye s nem is a hatalom szerez örömet. Már tudod, hogy a boldogság belülről fakad, s odabent is leled meg.

S honnan tudod, hogy megérkeztél? Érzed. Érzed, mert önmagadra találtál. Amikor csak úgy egyszerűen jó lenni. Amikor tudod, honnan jöttél, mit tapasztaltál, s hova jutottál. Hálás vagy azért, amit kaptál, amiért megdolgoztál. Amikor értékeled azokat, akiket szerettél s akik szerettek. Amikor örömmel tekintesz vissza az emlékekre. Az az időszak, amikor már nincs szükséged arra, hogy halmozd a tárgyakat, az anyagi javakat. Az időszak, amikor úgy igazán lelassul az idő, s az élmények töltenek. Ekkor találod meg az igazi valód. A lelked.