Hogyan tovább?

Nem is olyan rég megosztottam gondolataim arról, miért boldogtalanok oly sokan. Hogyan lehetünk hát boldogok és elégedettek? Hogyan léphetünk arra az útra , mely a boldog és elégedett mindennapok felé visz minket?

Megosztom Veletek gondolataim és tapasztalataim ezzel kapcsolatban.

Gondolkozz pozitívan. Száműzd a negatív gondolatokat. Igyekezz kerülni olyan kifejezéseket, mint a ne vagy a de. Ha már egy nap sikerül csak egyet is törölnöd, jó úton jársz. Sokszor érnek bennünket nehéz, gondterhelt napok – akkor sem szabad elfeledkeznünk arról, hogy semmi sem tart örökké. Minden hullámvölgyet hullámhegy követ, úgy, ahogyan az éjszaka után is a nappal következik. Vegyük körül magunkat olyan emberekkel, akik feltétel nélkül elfogadnak minket, akik kritikájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy fejlődjünk.

hp photosmart 720

Éld meg a jelent. Nem közhelyes kifejezés ez. Sokan a múltban élnek, döntések rossz kimenetelét elemzik, s kívánják, bárcsak visszafordíthatnák. A jelenben élni, megélni a MOST erejét nem könnyű, de tanulható. Hagyd gondolataid néha elkalandozni, aztán gyere vissza.  A jelen megélése, átélése az egyik legfontosabb dolog, mely veled történik. A múltat már nem tudod megváltoztatni, a jövő nem tudod kiszámítani. Miért fecsérelnéd hát akkor rájuk a drága időd?

Elégedj meg. A tökéletességre törekvés, a megfelelési kényszer sok életet nyomorít meg, tesz tönkre.  Értékeld, azt, amit már elértél. Értékeld képességeidet. Mind hozzájárulnak ahhoz, hogy előre haladj, s a következő célt lásd magad előtt. Amikor úgy érzed, minden tőled telhetőt megtettél, mégsem győzedelmeskedtél, akkor sem leszel elkeseredve. Amibe belevágsz, azt viszont fejezd is be.

hp photosmart 720

Önmagaddal foglalkozz. Ne pazarold az időd arra, hogy mások elvárásainak felelsz meg. Arra sem, hogy mások által megszerzett dolgok után sóvárogsz. Teremtsd meg önmagad, s azt a környezetet, melyben jól érzed magad. Ne másokhoz viszonyítsd magad, hanem önmagadhoz, képességeidhez, céljaidhoz.

 “Élj úgy, mintha négy lábbal állnál a földön, mert akkor nem veszíted el önmagadat. Ugyanakkor ne az eszeddel lásd a világot magad körül, próbáld meg a szíveddel látni, és ha így teszel, megismered Istent.” (E.G.)