Napsütés, tavasz, gesztenyefa – virágzás

Napsütés, tavasz, gesztenyefa – virágzás

Lassan visszatérnek az emlékek…..1985 …. 1989 ….. 1992 ….ahogyan sétálok hazafelé a Kassai úti gesztenyefák alatt. Hatalmas lombjaik árnyat adtak, s már akkor is a születésnapomra nyíltak ki. A sárospataki diákévek alatt egyszer – épp ezen a napon – kaptam is egy sebtiben leszakított virágot belőle….

Mennyi minden történt azóta.

Minden örök – csak a változás állandó.

IMG_0929

Most, amikor a Várhoz vezető sétányon mentünk végig a tavaszi napsütésben, pont ezek a régi emlékek jutottak eszembe. Hálás vagyok a sorsnak, hogy visszataláltam az elmúlt évtizedek hosszú útján önmagamhoz. Megtaláltam újra a vidámságot, a nevetést, a kötődést, a törődést, az odafigyelést. Sokáig nem éreztem az illatokat, nem láttam az évszakok változását; ma már segíteni tudok másoknak, hogy ők is meglássák velem az Élet minden apró szépségét. Megtanultam, hogy nem másoknak, hanem magamnak felelek meg. Minden döntésemben benne vagyok én is. Megállok és átgondolom, ha valami fáj, ha valami bánt és akkor is, amikor határtalan boldogság és öröm árad szét bennem.

 

 

Hálás vagyok, amiért így alakult az elmúlt negyvenegy év.

Hálás vagyok a váratlan fordulatokért, s hálás a saját döntéseimért.

Hálás vagyok, amiért azok vesznek ma már körül, akik valóban szeretnek.

Hálás vagyok, amiért visszatértek – visszatérnek az életembe gyermek és tinédzserkorom meghatározó barátai, ismerősei, szerelmei.

Hálás vagyok, amiért újra együtt emlékezünk, s tabuk nélkül osztjuk meg gondolatainkat, érzéseinket.

Hálás vagyok a barátoknak, akik az elmúlt három évben léptek az életembe. Felnőtt korban nem könnyű már barátságot kötni, de nekünk sikerült :o)

Tavaly ilyenkor kezdődött a lemez B oldala – s valóban igazi, dögös számok vannak rajta…. Hallgassuk hát együtt továbbra is…