2016. március 30.

ÉLD MEG, AMI TÖRTÉNIK VELED – 2.

alázat – barátság – bátorság – boldogság – félelem – hála – KALAND – kihívás – ölelés – őszinteség – szabadság – szenvedély – tanulás – tisztelet

Egész életünk kaland. Minden egyes napunk tele van izgalommal, hiszen minden nap tartogat valamit a sors számunkra, aminek örülhetünk, vagy épp ami miatt elszomorodunk. A lényeg azonban az, hogy minden, ami velünk történik, hozzáad egy picit a személyiségünkhöz, s ezáltal fejlődünk. Akár kellemes, akár fájdalmas egy pillanat, mindig hordoz tanulnivalót. Megélni a mélységeket és magasságokat hihetetlen energiákat szabadít fel. Szinte kézzel fogható az erő, mellyel feltölt.

Jó ideje időről időre kilépek a komfortzónámból, hiszen az élet ott kezdődik. Nem kis munkámba kerül bizonyos szituációkba belelépnem, meglépnem akár aprónak tűnő eseményeket is – végül azonban vállalom a megmérettetést. Sokszor érzem, hogy egy örvény le vagy épp felfelé húz – ilyenkor csak ráfekszem kényelmesen a sodrásra, és hagyom az érzéseimet megélni.
Érzem, mikor merre sodor az utam, a sors – s pontosan érzem azt is, miért fontos, hogy megéljem ezeket az élményeket. Hosszú évekig ellenálltam a változásoknak, hagytam, hogy mások befolyásolják az életem, megfelelni vágytam, s féltem az esetleges kudarcoktól.

Hosszú utat tettem meg, míg megtanultam kezelni a lehetőségeimet. Hosszú utat tettem meg, míg megtanultam megélni a lehetőségeimet. Már nem aggódom amiatt, mit szólnak mások egy – egy döntésem kapcsán. Már nem aggódom amiatt, hogy elbukhatok. Tudom, hogy egy – egy döntés kellemetlen következménye is a fejlődésem szolgálja – hiszen semmi nem történik véletlenül. Már őszintén beszélek a sikereimről és a kudarcaimról is.

S hogy nincsenek véletlenek? A mostanában mozikba került Zootopia filmet a lányommal kétszer is meg kellett nézni – annyira tetszett neki.


Miről szól?
A bátorságról, a kalandról.
Amikor a vidéki nyuszi mer nagyot álmodni és a ragadozókkal teli nagyvárosba megy, mert élete nagy álma rendőrré válni. Mindent megtesz a cél érdekében. Sokszor elbukik, kerül méltatlan helyzetbe – sokszor egyedül kell döntést hoznia és megélnie a mindennapokat. Mi vezérli? A bátorsága. Az önmagába vetett hite. A kaland.Ahogy pontosan egy hete megfogalmaztam: kalandra fül!

Élvezzétek az életet.
Fogadjátok el a felkínált lehetőségeket.
Éljetek!