2017. május 1.

Május – számomra talán a legszebb hónap. A téli időszak után ilyenkor érzem legélénkebben a tavaszi illatokat, zöldebbek a fák és színesebbek a virágok. Életem sok fontos eseménye, döntése, élménye esik erre a hónapra.

Valami új kezdődik ismét. Élményekkel teli időszak. Érzések, szerelmek, barátságok alakulnak át, válnak mélyebbé, vagy épp halványodnak el.  Az elmúlt hónapokban rengeteg hatás ért, hihetetlen mennyiségű élménnyel lettem gazdagabb. Voltak köztük kellemesek és kevésbé jók is. Számos döntést hoztam meg, s számos dolog tűnt el a tavaszi szellővel, akár a rózsaszín virágszirmok a japán cseresznyefáról a kapunk előtt.

Image may contain: plant, tree, flower, outdoor and nature

Május első napja békésen telt, az igazi majálistól, a Népkertben a szemünk láttára felfutó mókuson át a csendes délutánig. Jólesett gyerekek között, barátnővel, fagyival ünnepelni ezt a napot. Békésen, nyugalomban, szeretetben.

“A szerelem nem lehet tartós a szeretet áldozatos kötőanyaga nélkül. A szeretet adni akar, ellenszolgáltatás nélkül. A szerelem birtokol. Akit elhagynak, őrjöng a féltékeny fájdalomtól. Párja inkább haljon meg, mint másé legyen. A szeretet nem köt, hanem old. Akit szeret, azt a maga útjára engedi.” Szepes Mária