Coaching

Ismerd meg magad és határaid!

Arra vágysz, hogy kiegyensúlyozott és boldog életet élj? Találd meg hát a helyes egyensúlyt a munka és magánélet között, s ismerd meg képességeid, határaid.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy minden tökéletes és tiszta lesz, hiszen olyan nincs. Nem egyhangúan szép az élet, hanem a fent és lent, a derű és ború kiegyensúlyozott kapcsolata adja meg a ritmusát, értékét, teljességét. Tanuld meg hát nem túlgondolni a körülötted zajló eseményeket, hanem a megérzéseidre hagyatkozva cselekedj.

Hogyan is működik?

A coaching folyamat során szövetséget kötünk arra, hogy együtt haladjunk a tanulás egy speciális ösvényén. A problémákat közösen dolgozzuk fel, oldjuk meg. Közösen hozunk döntéseket, előkészítjük azokat. Melletted állok, mikor szembenézel azokkal az árnyakkal, melyek a folyamat során jelennek meg. Segítek neked abban, hogy hitedben megerősödj;s ráébredj, minden helyzetben teljes felelősséggel, ugyanakkor szabadsággal is rendelkezel.

Miért különleges módszer?

A módszer testre szabott, tökéletesen tiszteletben tartja egyéniséged, személyiséged. Segítelek abban, hogy önmagad megismerd, s magánéleted, valamint munkád során tudatosan és eredményesen tevékenykedj.

Hogyan tudok segíteni?

Lassan két évtizede dolgozom emberekkel. Pedagógusként nem csak a gyerekekkel, tanítványokkal, hanem szüleikkel, családjaikkal is. Nagyon sok tapasztalatot szereztem így, s ezért nyitottam egy új szakma felé, így coach lettem. A coaching során olyan élethelyzetekkel, sorsokkal találkozom, ahol az elakadás, a pillanatnyi hullámvölgy feldolgozása sokszor megterhelő a személy számára.

Hogyan történik mindez?

  • az első alkalommal megbeszéljük céljaid, azt, mely területeken szeretnéd a változást elérni;
  • személyes technikákat és módszereket állítunk össze a cél elérése érdekében;
  • a további találkozók alkalmával  a megbeszélt és megismert technikákkal dolgozunk azon, hogy az általad kitűzött célt elérjük.

A folyamat időtartalma változó – 6-10 alkalom.

Előfordul úgynevezett rövid coaching is, amikor összesen 1 alkalom is elegendő, hogy a megoldást megtaláld.

 

 

 

Minden vélemény számít!

"Egyetlen pillanat létezik csupán, amelyben fontos, hogy felébredj. Ez a pillanat most van." (Buddha)